creatieproject met jongeren

Woestelingen #6 (werktitel)


Jongeren van 15 t/m 25 jaar.

De productie is een samenwerking tussen Faro, Dag van de Dans, Cultuurcentrum Hasselt, Stad Hasselt en Cie. Woest.

In het kader van Dag van de Dans en Erfgoeddag maakt Cie. Woest een dansvoorstelling die op een (erfgoed)locatie gebracht wordt, namelijk in het Hasseltse Begijnhof. Samen met 10 jongeren tussen 15 en 25 jaar verdiepen ze zich in de rijke geschiedenis van het Begijnhof en de stad Hasselt.

De jongeren gaan op zoek naar een fysieke taal vertrekkende vanuit zichzelf en gaan op zoek naar de connectie (verbinding) met de locatie en zijn geschiedenis. Woest werkt het liefst op ongebruikelijke, ongewone of bijzondere locaties en gaat op zoek naar een verbindende taal via beweging en performance. De locatie en het lichaam versmelten met elkaar. Ze vertellen samen een nieuw verhaal.

Het resultaat van een week intensief werken wordt getoond tijdens het weekend van Dag van de Dans en Erfgoeddag op 24 en 25 april.

 Concept: Manon Avermaete & Paulien Truijen • Performers: jongeren uit omgeving Hasselt  Gerealiseerd door: Dag van de Dans, Faro, Cultuurcentrum Hasselt, Stad Hasselt  Foto’s: Boris Bruegel