creatieproject met jongeren

Blind Spot


Jongeren van 15 t/m 26 jaar.

VOORSTELLINGEN UITGESTELD VANWEGE STRENGERE MAATREGELEN RONDOM COVID-19. VERWACHTTE SPEELDATA: SEPT/OKT 2021

In samenwerking met Passerelle in Kortrijk en C-Mine in Genk, zijn wij eind juli 2020 een nieuwe voorstelling gestart met vier jonge gemotiveerde danseressen en een zangeres.

“Een zetel, een eettafel. Een lamp en een plant. Een licht banale en vertrouwde setting waarin vijf vrouwen hun verhaal vertellen. Wat oogt als een harmonieus tafereel maakt al snel plaats voor chaos waarbij het meubilair en de dansers in het rond vliegen. Zowel wat staat als wie zit is genoodzaakt in beweging te komen.

De persoonlijke, vaak aandoenlijke verhalen komen recht uit het hart van de dansers. Samen met de songs die Izja Rutten brengt vormt dit het narratief van de voorstelling. 

In Blind Spot richten de vier jonge performers de schijnwerper subtiel op ons beperkt vermogen te zien wat er écht aan de ribben van onze naasten kleeft.”

De voorstellingen zijn te zien in een double bill met Elie Tas op 5, 6 en 7 november in Budascoop te Kortrijk en op 28 november in C-Mine. Verplaatst naar september en oktober 2021.

 Concept: Manon Avermaete & Paulien Truijen • Performers: Dunja Lycops, Britt Loyen, Femke Legein & Jade Gijssen • Live-muziek: Izja Rutten Gerealiseerd door: Passerelle vzw o.l.v. Judith Clijsters en C-Mine Genk. Foto’s: Luc Depreittere